Beboerdemokrati

Deltag i afdelingsmødet

Du kan som beboer være med til at træffe mange beslutninger, som har betydning for både din afdeling og huslejen. Du kan møde op på afdelingsmøderne for din afdeling eller selv stille forslag.


Du kan stille et forslag

Du kan som beboer stille et forslag, som afdelingsmødet skal træffe beslutning om. Du kan kun stille forslag til noget, som afdelingsmødet kan tage stilling til fx renovering af døre, flytning af legeplads, sommerfest i afdelingen osv. Dit forslag kan derfor ikke være fx en klage over en beboer, som afdelingsmødet ikke kan træffe beslutning om.

Du skal sende dit forslag senest 14 dage inden afdelingsmødet.

Send dit forslag til næste afdelingsmøde


Afdelingsmøder afholdes ofte i efteråret

Afdelingen holder et møde i sensommeren eller efteråret, hvor I vedtager budgettet for det kommende år. På samme møde vælger I en bestyrelse for afdelingen og vælger hvem, der skal repræsentere afdelingen i repræsentantskabet.


Nogle afdelinger afholder et regnskabsmøde i marts-maj måned. Der kan også komme ekstraordinære møder på andre tidspunkter.


Alle myndige beboere kan være med på afdelingsmødet

Alle myndige personer i en husstand kan møde op til afdelingsmøderne. I har to stemmer per husstand uanset, hvor mange myndige personer I er i boligen.


Nedenfor ser du afdelingsmødets beslutninger om

  • Hvordan vi afholder møder og udpeger repræsentanter mm (valginfo)
  • Evt. forretningsorden for bestyrelsens arbejde


Tips til et klart og tydeligt forslag til afdelingsmødet

  • Formulér dig klart og tydeligt. Andre beboere skal kunne forstå hvad forslaget går ud på. Få evt. andre til at læse dit forslag igennem.
  • Lav et forslag, som andre beboere kan tage stilling til. Det kan være en god idé, hvis du kan stemme ja eller nej til forslaget.
  • Skriv hvorfor du stiller forslaget. Udbyd hvorfor du mener, at afdelingsmødet skal stemme for dit forslag.
  • Se evt. videoen, der forklarer hvordan budgettet i din afdeling fungerer



Afdelingsmødet kan fx:

  • bestemme hvem der skal sidde i bestyrelsen. Det er vigtigt, at du som beboer vælger en bestyrelse, som du mener, kan træffe de beslutninger, der er rigtige for afdelingen
  • godkende afdelingens budget. Boligselskabet og afdelingsbestyrelsen laver et forslag til budgettet, der bl.a. indeholder udgifter til nye ting i din afdeling. Det kan have betydning for huslejen, og derfor skal budgettet godkendes ved afdelingsmødet
  • beslutte hvad der skal stå i husordenen.

O

Almene boliger er for alle og drives non-profit. Der er ikke nogen, der skal tjene penge på almene boliger. Huslejen svarer til de udgifter, der er i den enkelte boligafdeling. Det skal løbe rundt, men der skal ikke skabes et overskud.

Boligafdelingerne er demokratisk opbygget, og det er dig som beboer, der sidder i afdelingsbestyrelsen og kan være med til at påvirke forholdene i din boligafdeling.


Som beboer i en almen boligafdeling er du med til at bestemme:

  • fremtidig vedligeholdelse og forbedringer i afdelingen
  • udbuddet af legepladser og beboerlokaler
  • indretningen af de grønne arealer
  • sociale arrangementer og tiltag i afdelingen.

Beslutningerne om afdelingens budget og aktiviteter tager I på det årlige afdelingsmøde, hvor alle beboere er inviteret til at deltage.